KUNDERNE FORTÆLLER

Dynamics-løsning er koblet sammen med EDI og webshop hos Plus

”Vores set-up er meget komplekst, men vi har kunnet plukke, læsse, levere og fakturere fra dag et.”

Søren Kaspersen, Administrationschef i PLUS.

Når man bestiller et af de populære PLUS havehegn, højbede eller trallemøbler gennem sin trælasthandel, byggemarkedet eller via en webshop, sørger et effektivt logistik set-up for, at den rigtige vare leveres på rette sted og til den aftalte tid.

Krumtappen i det hele er Microsoft Dynamics NAV og en række smarte løsninger, implementeret af Bredana Solutions.

Ordrerne tikker ind via EDI, webshops og mail. De fordeles automatisk på leverancer til de forskellige regioner i Danmark, det øvrige Skandinavien samt flere andre europæiske lande.

PLUS har levering til byggemarkederne en gang om ugen, og når tilgangen lukkes til den kommende levering, går ordrelisterne samt oplysninger om leveringsadresser, varernes rumfang og antal kolli til speditøren. Denne foretager finplanlægning af vognlæs, og hvordan de skal pakkes, og informationerne indlæses direkte i Dynamics NAV.

Herefter bliver pluklisterne dannet, så varer til samme trælasthandel pakkes sammen, og de varer, der skal sidst ud, læsses først.

Puslespillet skal gå op

”Det kan godt være lidt af et puslespil, for en vare består ofte af flere dele – eksempelvis planker, stolper, beslag og hængsler,” fortæller administrationschef Søren Kaspersen.

Det nye system med stregkoder og håndscannere, som er direkte integreret i Dynamics NAV, har imidlertid gjort processen nemmere, ligesom der i det nye system er indbygget en sikring mod, at lagermedarbejderne skal lede efter en vare, som ikke er der.

”Dynamics NAV fortæller os, om det er muligt at levere en vare på det ønskede leveringstidspunkt. Hvis varen ikke er fysisk på lager bliver den ikke medtaget på plukkelisten,” siger Søren Kaspersen.

Han fortæller videre, at de ni faste medarbejdere på det 35.000 kvadratmeter store lager er glade for de nye scannere, som er mindre og mere handy end de foregående.

Han roser implementeringen af hele logistikløsningen.

”Vores set-up er meget komplekst, men vi har kunnet plukke, læsse, levere og fakturere fra dag et.” 

”Track and trace er en stor fordel, når en trælasthandel eller et byggemarked ringer og spørger om leveringstidspunktet. Så kan vi altid svare præcist.”

Marianne Lund, ekspeditionsleder i PLUS.

Langt bedre styr på kostpriser

Før samarbejdet med Bredana om det nye Dynamics NAV system havde PLUS i mange år haft et XAL system, der var meget tilrettet til virksomhedens processer.

At tage et nyt system i brug, som på flere områder benytter standardfunktionaliteten, er naturligvis en forandringsproces, som tager tid.

En af fordelene ved det nye system er opgørelse over kostpriser. Når PLUS køber et læs varer fra en underleverandør og efterfølgende får en fragtregning fra speditøren, allokeres fragtprisen til de enkelte varer, så lageropgørelsen til enhver tid indeholder de reelle kostpriser.

”Det har givet os en langt mere præcis viden om den enkelte vares kostpris og den samlede lagerværdi på et givent tidspunkt,” siger Søren Kaspersen. 

Understøtter stigende webhandel

Som mange andre virksomheder oplever PLUS, at en stigende procentdel af salget sker gennem webshop.

”Derfor er det en stor fordel, at vi har fået track and trace i vores nye system. Når kunden har bestilt en vare, går der en SMS til vedkommende, som fortæller, hvornår varen bliver leveret,” fortæller Søren Kaspersen.

Ekspeditionsleder Marianne Lund tilføjer, at track and trace også er meget nyttigt, når en trælasthandel eller et byggemarked ringer og spørger om leveringstidspunktet.

”Så kan vi altid svare præcist,” siger hun. 

”Systemet har givet os en langt mere præcis viden om den enkelte vares kostpris og den samlede lagerværdi på et givet tidspunkt.”

Søren Kaspersen, Administrationschef i PLUS.

Document Capture sparer tid

Det er en del år siden, PLUS selv producerede varerne. Nu foregår det meste af produktionen på fabrikker i Polen, Letland, Litauen og Kina.

Alt i alt modtager PLUS op imod 4.000 fakturaer på årsplan. Den digitale godkendelsesproces i det nye system sparer derfor en hel del arbejdstid.

”Alle originale bilag ligger elektronisk, så det er meget nemt for os 'at gå i arkivet' og finde et bilag,” siger Søren Kaspersen.

Den nemmere integration til Office-programmerne er også en klar fordel ved den nye Dynamics NAV. 

Om PLUS

PLUS A/S har 75 års erfaring med design og trends inden for træ og miljø i haven. Sortimentet omfatter hegn, pavilloner, pergolaer, havemøbler, blomsterkasser, højbede, dørriste, legeredskaber og meget andet. En stor del af programmet markedsføres under varemærket PLUS®, der er kendetegnet ved eksklusive produkter af høj kvalitet. 

Vil du vide mere?

Vi giver gerne en demo i Dynamics 365 og et prisestimat på jeres næste løsning. Udfyld formularen og bliv kontaktet. 

keyboard_arrow_up