Fra NAV til Business Central

To muligheder frem til 1. oktober. Derefter kun én mulighed.

 

 

Mange virksomheder har ikke opgraderet fra Dynamics NAV til Business Central endnu. Vi anbefaler virksomheder med mange tilpasninger at trække en kode- og licensfil senest 1. oktober 2020.
Så bevarer du muligheden for at opgradere til Business Central version 14, som er et fordelagtigt sted at skifte til fra en NAV-løsning. 

 

 

Mange virksomheder har ikke opgraderet fra Dynamics NAV til Business Central endnu. Vi anbefaler virksomheder med mange tilpasninger at trække en kode- og licensfil senest 1. oktober 2020.
Så bevarer du muligheden for at opgradere til Business Central version 14, som er et fordelagtigt sted at skifte til fra en NAV-løsning. 


OPDATERING - Microsoft har meldt ud, at en del tillægsmoduler ikke når at blive klar til at gå fra BC14 inden BC17 frigives. Deadline er derfor udsat til 31/10-2021. Vi opdaterer artiklen med anbefalinger, når der er mere klarhed. 


Giv dig selv tid og valgmuligheder - gør dette før 1. oktober 2020

1. oktober 2020 er sidste chance for at trække en kodefil på din NAV-løsning. Kodefilen kan bruges i både 2020 og 2021, hvor du bevarer muligheden for at kunne opgradere til Business Central 14 (BC 14).

Reglen om 2 versioner bagud

Microsofts gældende politik er at supportere 2 versioner bagud. 

Når BC 17 bliver frigivet 1. oktober 2020 vil du normalt ikke længere kunne vælge BC 14, da denne udgave dermed ligger 3 versioner bagud.

Men hvis du sørger for at få din ERP-partner til at trække en kodefil på din NAV-løsning senest 1. oktober, bevarer du muligheden for at opgradere til BC 14 – også helt ind i 2021.

Omvendt, hvis du ikke foretager dig noget inden 1. oktober, vil du ifølge Microsofts politik fremover være tvunget til at opgradere til BC 15 eller højere fremover. For virksomheder med mange tilpasninger i NAV kan dette være et stort spring at skulle tage.

Hvad er det unikke ved Business Central 14?

Jo mere kompleks din NAV-løsning er i dag, des mere giver det mening at starte med at opgradere til BC 14.

En kompleks ERP-løsning i NAV gør det sværere at opgradere direkte til BC 16 eller BC 17, som lanceres 1. oktober 2020.

Disse helt nye versioner kræver nemlig ny klient samt ny kodebase, hvor alle dine tilpasninger skal laves om til apps, som ligger udenpå ERP-løsningen. Der kan altså ikke længere kodes indeni, som du er vant til i NAV. 

Tabel: Sammenligning af kodebase og klienter 

 

Den kendte Windows-klient (C/AL)

Den nye cloud-klient (AL)

BC 16

Nej

Ja

BC 15

Nej

Ja

BC 14

Ja

Ja

NAV 2018

JaJa

NAV 2017

Ja

Ja

NAV 2016 og ældre

Ja

Nej

 

Kontakt mig

Som du kan se i tabellen kan BC 14 tilgås fra den kendte Windows-klient. Der er samtidig den væsentlige fordel, at du de næste par år fortsat kan bruge den kode, du allerede har investeret i.

BC 14 er nemlig den sidste version med kode til både cloud og windows-versionen (C/AL og AL). 

Det giver jer tid til at gøre tilretninger klar til ’den nye verden’ i Business Central i skyen. 

En opgradering til BC 14 betyder også, at dine medarbejdere ikke tvinges ud i en meget stejl læringskurve – det store spring fra en (ældre) NAV til en ny version Business Central i skyen. 

Flere fordele ved at vælge Business Central 14

Microsoft supporterer BC 14 helt indtil efteråret 2023. 

Du kan dermed opgradere til BC 14 og fortsat bruge dine tilpasninger, imens du begynder at få løbende opdateringer fra Microsoft. 

Hvis du som minimum får trukket en kodefil inden 1. oktober har du derfor en ret unik mulighed for at skabe luft til en gradvis cloud-opgradering i løbet af de næste par år, i stedet for at skulle samle hele opgraderingen i et meget stort ERP-projekt. 

Hvorfor ikke opgradere direkte til Business Central 15? 

Fra og med BC 15 skal hele jeres nuværende NAV-kodebase laves om til at passe i fremtidens Business Central cloud-løsninger.

Derfor vil det for mange virksomheder med NAV være en kæmpe mundfuld at skulle gå hele vejen på én gang. 

Som udgangspunkt anbefaler vi derfor at få trukket kodefiler, så du senest 2021 kan opgradere til BC 14. Så flytter du din løsning op i samme kodebase, som gør det nemmere at lave 1-1 opgradering til cloud senere, når det om et par år bliver uundgåeligt. 

Konverter dine NAV-licenser til Business Central on-premise

Kunder med en aktiv NAV on-premise licens kan opgradere gratis til Business Central on-premise. Læs mere om licenser og priser i denne artikel

Skal vi hjælpe dig?

Netop nu oplever vi stor interesse for at hente kodefiler. Spørg os, hvis du ønsker rådgivning om, hvad der er det rigtige næste skridt for jer. 

Kontakt vores salgsteam på 70 10 20 28. Eller udfyld formularen, så kontakter vi dig: 

 

keyboard_arrow_up